TİSVA'dan Kaymakam Ermiş'e teşekkür plaketi

Yaşam 22.12.2014 08:40:37 0
TİSVA

Türkiye Israfı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyet başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Katkılarından dolayı Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş’e plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Kızıltepe’ye bir ziyaret gerçekleştiren TİSVA Mütevelli Heyet başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Kızıltepe’de uygulanan Mikrokredi programına verdiği destekten dolayı Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’i makamında ziyaret ederek plaket ve teşekkür belgesi verdi.

TİSVA Mütevelli Heyet başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ve Mikrokredi çalışmaları ile ilgili olarak Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ Türkiye Israfı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli heyet başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül beraberindeki heyetle ilçemizi ziyaret etti. Türkiye’deki mikro kredi finans programı uygulamasının liderliğini Aziz bey yapıyor. Buradaki çalışmalarımızı da takdir ile karşıladılar. Kızıltepe ilçemizde 800 üzerinde girişimci kadınımız aldığı kredi ile farklı alanlarda iş yapıyor. Girişimci olarak aldığı krediyi kullanıyor. Nihai olarak 3 kadınımız en yüksen miktar olan 10 bin lira kredi aldılar. Geçenlerde görme engelli Zehra teyzemize engelliler gününde engelli olmasına rağmen bin lira kredi verdik. Bu da güzel bir uygulama oldu. Demek ki sadece kadın değil engelli kadın bile isterse iş yapabiliyor ve engelleri aşabiliyor.” Dedi.  

Türkiye Israfı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyet başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ise Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’e yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek plaket ve teşekkür belgesi verdi.

TİSVA tarafından Kaymakam Ermiş’e yapılan ziyaretin ardından Halk Eğitim Merkezinde kadınlara yönelik program düzenlendi. Programda Almanya’dan gelen ve programa katılan Morkoz sağlık ve kozmetik şirketinin sahibi güzellik uzmanı Julija Cajevskaja, girişimci kadın katılımcılara güzellik ile ilgili seminer verdikten sonra Seminere katılan kadınlara sertifika verdi.

Programda ayrıca Mikrokredi’den en yüksek miktarlarda para alan kadınlar  da çiçek verildi.

Mardin ve ilçelerinde  1610 kadının mikrokredi’den faydalandığı ifade eden Kızıltepe Kaymakamlığı Mikrokredi müdürü Canan Özçelik ise programa katkı sunan ve katılan herkese teşekkür ettiğini belirtti.


Anahtar Kelimeler: